™ Blogs universitaris: 'La insostenible lleugeresa del ser' - Milan Kundera de Albap93, International Business Economics (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Albap93, International Business Economics (UPF)

'La insostenible lleugeresa del ser' - Milan Kundera

Per Albap93,

Situada a la Txèquia comunista, a La Insostenible lleugeresa del ser Milan Kundera parla per mitjà de quatre personatges, principalment de l'amor, la gelosia i la sexualitat.

Tot comença amb Tereza, dona de Thomas, un personatge força trist,que pateix per las moltes infidelitats del seu marit. Ell sosté que l'amor es manifesta en el desig de dormir al costat d'una persona, i no en el fer l'amor amb ella, i gairebé col·lecciona amants, d'entre les quals destaca Sabina, una artista que persegueix la llibertat, però que en fugir de tots els lligams només sent una insostenible lleugeresa.

Jo destacaria per damunt de tot el personatge de Sabina, que anem descobrint en llarg del llibre, és fascinant. I tot i que el llibre està ple de reflexions algunes sobre el llenguatge, altres sobre visions contraposades del mateix concepte, em van cridar especialment l'atenció dues "definicions alternatives" de vertigen i traïció.

Bé, penso que cal posar algun punt més dèbil de l'obra, que no per això deixa de ser de lectura imprescindible! I Deu ser perquè llegeixo de nits, -i probablement l'autor ho pretenia-, però hi havia moments en que al principi d'un capítol em desorientava, ja que canvia tot sovint de veu i d'escenari.

Per últim voldria fer un apunt sobre la traducció del títol del llibre. No sé quina seria la més aproximada a la paraula en txec, però mentre que en català es tracta de "La insostenible lleuger (...)

Llegeix més de 'La insostenible lleugeresa del ser' - Milan Kundera