™ Blogs universitaris: Proxèmica - distàncies socials de Nombre Estándar, Psicologia (UOC)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Nombre Estándar, Psicologia (UOC)

Agafat vilment del tema de la nsk

Proxèmica - distàncies socials

Per Nombre Estándar,

Fa temps que em ronda pel cap de parlar d’aquest tema, les distàncies socials i personals entre les persones. Segur que us heu trobat mils de cops... sentiu que la persona que teniu al davant se us acosta massa per la relació que teniu amb ella. Suposo que si busqueu una mica per interné us serà fàcil trobar més info, però jo us deixo una pinzellada.

La proxèmica varia molt en funció de moltíssims aspectes com per exemple l’amistat, el sexe, la cultura, l’status social, l’individu, l’espai... Però des de fa temps s’han definit unes distàncies tipus interval, dividides en una fase llunyana i una més pròxima, que són les següents:


1. Distància íntima: aquesta és la distància més propera i pot anar des de 0 fins a 45 cm. L’intèrval és bastant gran pq aquí inclou per exemple una relació de parella, com una relació d’una bona amistat (a partir dels 15cm).

2. Distància personal: 45 - 125cm. El límit en aquest cas el trobem en funció lo llargueruts que siguem, per exemple donant la mà, si ets bummerman, la teva distància podria ser immensa XD.

3. Distància social: 125cm – 3.5m. Aquí la distància és major, i és aquella que es dóna entre companys de treball. Evidentment dic companys i no amics, ja que aquesta distància es veuria aleshores reduïda.

4. Finalment hi ha la distància pública: que pot arribar fins als 7.25m on no hi h (...)

Llegeix més de Proxèmica - distàncies socials