™ Blogs universitaris: Animals d'espectacle. de Vidix, Dret (UdL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Vidix, Dret (UdL)

Animals d

Animals d'espectacle.

Per Vidix,

En Beryl Markham deia en "A l’oest amb la nit" que "un lleó mans no és més que un lleó antinatural, i el que és antinatural no és digne de confiança". Resulta vergonyós veure lleons, tigres i altres espècies salvatges caminar d’un extrem a l’altre a les seves gàbies com, el que són, animals engabiats. Això sense parlar de les condicions veritablement inacceptables amb que alguns zoològics tenen als seus animals, si és que pot ser acceptable d’alguna manera mantenir a un animal tancat tota la seva vida.

Per què anem al zoo? Duem als nostres nens que vegin el bonics que són els animals, “l'estupend” que és tenir a un animal presoner perquè nosaltres anem una estona, paguem a l'entrar i ens divertim i admirem unes hores els micos, els pumes o la lleona que acaba de tenir cadells. És una sort, i estem tranquils, doncs no ens poden fer res, ja que estan ben tancats.

És divertit veure a un animal engabiat? Un animal que ha nascut per ser lliure, per córrer per la selva? Nosaltres hem decidit, com ho decidim tot, que ha de dedicar-se a omplir les nostres hores d’oci o les del nostre fills. Clar, és comprensible que no tinguem suficient amb la televisió. Què serà el que ens fa tanta gràcia quan en el circ surt un gosset imitant a l’Indurain, o donant uns exquisits passos de ballet? Ens agrada per que són com "personetes", comentari escoltat freqüentment pels assidus d’aquests (...)

Llegeix més de Animals d'espectacle.