™ Blogs universitaris: Aproximació psicològica a la problemàtica del fet homosexual. de Skinner, Psicologia (URL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Skinner, Psicologia (URL)

Aproximació psicològica a la problemàtica del fet homosexual.

Per Skinner,

1.- Introducció

Parafrasejant al Dr. Antoni Mirabet i Mullol (1984), hi ha fets que marquen l'existència d'una persona, la mort d'un ésser estimat, la superació d'una malaltia greu, un ascens important en el lloc de treball, o, una sexualitat diferent a la de la majoria.

La homosexualitat ha estat perseguida en numerosos moments històrics. Presó, penes de mort, lleis de perillositat social, teràpies aversives amb electroshocks, ... Avui en dia, encara es persegueix vers la hipocresia d'una societat que diu ser oberta i no fa més que tractar als homosexuals com objectes per al seu circ, estudis recents, José Toro-Alfonso i Nelson Varas-Díaz (2004) demostren que encara a dia d'avui, en un sector de la societat que hauria de ser tolerant, els universitaris, encara existeixen alts nivells de prejudicis comportant poca tolerància social i baixa acceptació de la diferència per part d'aquests.

Kinsey (1992) ens dona les següents dades a Estats Units: un 37% (2 de cada 5 aprox.) de la població masculina ha tingut alguna experiència homosexual completa entre l'adolescència i la vellesa. El 18% (més d'un de cada 6) dels homes té alguna relació homosexual tant intensa com les heterosexuals, almenys en un període de tres anys entre els 16 i els 55. El 13% (un de cada vuit) de la població ha tingut més experiències homosexuals que heterosexuals almenys en un període de tres anys entre els 16 i els 55.
Llegeix més de Aproximació psicològica a la problemàtica del fet homosexual.