™ Blogs universitaris: autobiografia de l'altre de niña salvaje, Antropologia Social i Cultural (UAB)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de niña salvaje, Antropologia Social i Cultural (UAB)

autobiografia de l'altre

Per niña salvaje,

L'altre em mira des del seient que tinc just davant, al metro. Té la pell fosca -podria no tenir-la- i escolta amb l'mp3 una música que no reconec del tot, amb una lletra que s'escapa a trossos i que no entenc. L'altre em fascina. L'altre m'espanta. Xiuxiuejo el que ja s'ha convertit en un mantra particular "jo sí sóc racista, però..."
Em deies "vés amb compte o acabaràs amb vel", només per ballar dansa del ventre, quan encara no era una forma de dir mira que sóc guai. Ara te n'alegres de poder-ho explicar a les veïnes. Encara no entenc com relacionaves l’interès pel coneixement amb la necessitat d’acudir a una religió; l’apropament a una cultura amb la cega adhesió. Jo segueixo deixant-me adduir pel so de la darbuka, cantant dum-dum-tec en el ferrocarril
Podia haver escollit mirar amb fredor. Podia haver decidit simplement tolerar. Però m’agrada complicar-me la vida, entrar en paradisos i inferns desconeguts. Submergir-me, agafar aire i tornar a entrar. Volia comprendre, que el terreny de l’altre no em semblés tan escarpat. I de nou vaig trobar algú que em va dir “defensa’ls, defensa’ls; la puta gràcia que et farà quan us obliguin a dur vel”. (Com ens aterra, senyor, una peça tan lleugera! Com concentrem totes les nostres pors sobre el cabell de la dona islàmica). Ell sabia –suposo, espero- que no els estava defensant, però es va sentir atacat en sentir la insinuació d’intentar, per uns segon (...)

Llegeix més de autobiografia de l'altre