™ Blogs universitaris: Ciències vs humanitats de Opinió, Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Opinió, Humanitats (UPF)

Ciències vs humanitats

Ciències vs humanitats

Per Opinió,

El tema de l'entrada ve arran d'aquesta vinyeta:

http://www.cuantocabron.com/nothing_to_do_here/estudiar-matematicas

Les ciències sempre han estat considerades més complexes que les humanitats, imagino que per les seves varietats i tota la informació que cal memoritzar però, realment són més difícils?

Com avui ha dit el meu professor preferit de la facultat: "Les humanitats són coneixement, no informació". Exacte! Aquesta és la clau dels estudis humanístics, mentre en ciències memoritzen informació de manera ordenada i sistemàtica, nosaltres (els de lletres) la assimilem i l'apliquem al coneixement. Als humanístics no ens serveix recopilar una sèrie de testimonis ja que en si no són res. Ens dediquem a trobar coincidències amb altres cultures, a buscar significats en textos antics, a trobar rellevàncies en els documents escrits, potser no construïm edificis o curem malalties però ajudem al desenvolupament de l'esperit. Almenys jo ho veig així, sóc una atea convençuda, convençuda no, convençudíssima, de manera que no trobo explicacions sobre la vida a la religió. Em baso en els textos per trobar veritats passades, presents i futures i odi que menyspreïn les humanitats.

Tant les ciències com les humanitats són importants i el que per uns és considerat fàcil per als altres no ho és. Altres vegades, una mica típic dels enginyers, es pren per fàcil la literatura o la llengua i quan els parles de qu (...)

Llegeix més de Ciències vs humanitats