™ Blogs universitaris: De la facultat a Europa de ariadnarm3 , Periodisme (URL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de ariadnarm3 , Periodisme (URL)

Mapa d

De la facultat a Europa

Per ariadnarm3 ,

Cada vegada són més els joves que al acabar els seus estudis marxen a l'estranger en busca d'ofertes laborals. La crisi a Espanya tanca portes i no queda més remei que provar sort a altres països. Segons el canal 3/24, des del 2009, 10.000 joves catalans han marxat fora d'Espanya a buscar feina i, com diu El Mundo, des del 2008, 300.000 d'Espanyols també se n'han anat pel mateix motiu. Per tant, fent una mitjana veiem que marxen 205 joves Espanyols al dia. Xifres que esgarrifen i que fan preocupar als més grans que no paren de preguntar-se qui durà el país endavant si els millors qualificats marxen fora.

Des d'aquí, la Generalitat de Catalunya ofereix informació pels joves que volen emprendre aquest viatge, al seu portal web: http://www20.gencat.cat.

Els destins més freqüentats són els països europeus. Alemanya és el més buscat ja que és el país que ofereix un número major de sortides laborals, fins i tot reclamen personal de nacionalitat espanyola. Altres països com: Noruega, Àustria, Holanda, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Regne Unit, França i Suïssa, venen a Espanya a endur-se nois i noies amb estudis. Metges,infermers, informàtics i enginyers són els perfils més reclamats.

Altres motius pels quals es decideix marxar a l’estranger és per aprendre o perfeccionar un idioma, generalment l'anglès, ja que surt molt més econòmic aprendre’l al lloc on es parla que quedar- (...)

Llegeix més de De la facultat a Europa