™ Blogs universitaris: Democràcia de Opinió, Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Opinió, Humanitats (UPF)

Democràcia

Democràcia

Per Opinió,

Mentre veia el debat d'investidura al Congrés dels Diputats m'he adonat de diverses coses i m'he plantejat moltes altres. En aquesta propera legislatura hi haurà (respecte a altres) més grups polítics a la cambra del Congrés i amb més escons cada un d'ells, encara que això no vol dir que no segueixi havent-hi un bipartidisme clar i marcat. Però no obstant això, això no ha fet que varia la impressió que tenia pel fet que entrés a governar el partit oposat al que estava, és a dir, tot i poder contemplar la transició que hi ha d'un govern a un altre i en definitiva, la transició entre dues etapes ben marcades, la meva percepció per "com van a transcórrer" els pròxims anys és molt semblant (i de fet crec que no canviaran pràcticament en res) als anteriors.

Per descomptat, cal aclarir que és evident que les ideologies d'aquest nou partit, diguem-hi PP, va a influenciar en gran mesura en la preferència de les següents preses de decisions per al que ells estimin oportú, ja sigui en matèria econòmica, educativa, sanitària, etc. Però en el punt on he fet la meva reflexió no ha estat en aquest, ja que és evident i normal que si governa un partit diferent del que havia s'apliquin les ideologies que ells donen suport i defensen.

La meva reflexió va una mica més enllà, va directament a les formes que s'empraran per prendre aquestes decisions, al sistema que s'utilitza des de fa tants anys perquè "el país funcioni". M'he adona (...)

Llegeix més de Democràcia