™ Blogs universitaris: El nostre futur energètic s'està construint ara ... de roy batty, Geografia i Ordenació del Territori (UAB)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de roy batty, Geografia i Ordenació del Territori (UAB)

El nostre futur energètic s

El nostre futur energètic s'està construint ara ...

Per roy batty,

Quan el partit de Canovas Zapatero sigui reemplaçat pel de Sagasta Rajoy, tornarem a escoltar un munt de bajanades sobre el retorn ineluctable de l'energia nuclear. Tornaran a deixar-se caure per les cadenes de TV, i també als diaris, un munt de experts d'anar per casa que’ns sortiran amb els exemples rellepats de Finlàndia. I una gran campanya de la premsa continuarà amb la cançó de que les energies renovables son cares, que encara no estan a punt, etc. Tots plegats, ens amagaran, com sempre, la gran revolució energètica que està tenint lloc en aquests moments arreu del mon i a Europa en particular.

Una revolució en gran mesura sostinguda per l’utilització arreu dels sistemes HDVC (High-Voltage Direct Current), que permeten realitzar economies espectaculars en el transport d’energia a molt alta tensió i a grans distàncies. Per exemple, una sola línia de 800 kV entre la central hidroelèctrica de Xiangjaba i Shangai transporta 7200 MW sobre 2000 km de distància i amb unes pèrdues per transport baixíssimes en relació al transport clàssic amb corrent altern. Únicament amb aquesta línia, i amb tecnologia ABB, Xina cobreix les necessitats en energia de 24 milions de persones. No conec gran cosa sobre els plans de l’utilització del transport HDVC a l’estat espanyol, però he escoltat alguna cosa sobre un projecte Romulo (crec que a càrrec de Siemens), entre Sagunt (Camp de Morvedre) i Santa Ponça (Calvià, Serra de Tramuntana, Ma (...)

Llegeix més de El nostre futur energètic s'està construint ara ...

Altres temes de roy batty