™ Blogs universitaris: El Somni del Club Bilderberg de Marc Vila, Disseny (UVic)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Marc Vila, Disseny (UVic)

El Somni del Club Bilderberg

Per Marc Vila,

Què és?

El Club Bilderberg és una conferència anual no oficial d’aproximadament 130 invitats. Aquest grup d’elit es troba anualment, el mes de maig, en un exclusiu hotel d’alta categoria a Europa, i un cop cada quatre anys ho fan als Estats Units o Canadà.

El nom “Bilderberg” prové de l’Hotel Bilderberg, situat als Països Baixos, on es va fer la primera reunió el 1954. Actualment tenen una seu no oficial a Holanda. Els fundadors van ser el Príncep Bernard d’Holanda i David Rockefeller, però va ser Joseph Retinger, un consultor polític polonès preocupat pel creixement de l’anti-americanisme a l’Europa occidental, qui finalment va proposar fer una conferència internacional amb el propòsit de promoure l’entesa entre les cultures dels Estats Units i Europa occidental.

Qui són?

Els assistents d’aquesta conferencia son, banquers, experts en defensa, barons dels mitjans, ministres de govern, primers ministres, finançadors internacionals i líders polítics, que es troben durant quatre dies en total clausura, i no permeten l’accés de la premsa.

Alguns d'aquests assistents són: Etienne Davignon (Actual President), Joan Carles I i la Reina Sofia d’Espanya, David Rockefeller, reconegut banquer nord-americà, Tony Blair, advocat i polític Britànic, Angela Merkel, política i cancellera Alemanya.

Què volen?

El grup Bilderberg forma part d’una (...)

Llegeix més de El Somni del Club Bilderberg