™ Blogs universitaris: Estereotips estereotipats, ¡desestereotipat! de Opinió, Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Opinió, Humanitats (UPF)

Estereotips estereotipats, ¡desestereotipat!

Estereotips estereotipats, ¡desestereotipat!

Per Opinió,

Després d'escriure el títol, ha deixat de tenir sentit la paraula "estereotip". Malauradament, per a molts no. La comunicació, tant interpersonal, grupal com la dels mitjans, són grans responsables de tots aquests motlles que una persona ha de omplir per poder sentir-se part de la societat.

Les rosses són ximples, els homes són més forts, amb la meva xicota no puc ser com sóc amb els meus amics, la meva mare és una pesada, etc. són expressions que segur més d'una vegada hem utilitzat i utilitzarem al llarg de la nostra vida. Bé, para't a pensar. Potser hi ha una rossa amb Premi Nobel, potser un home és un esquifit o la meva xicota em pot comprendre en la meva actitud més masculina.

Moltes vegades, els problemes radiquen en aquest punt. No podem veure a la gent del nostre entorn com un estereotip amb el que cal complir: "si sé que ella és la meva xicota i s'enfada perquè parlo amb altres, no l'hi dic". El millor és pensar: "vull a aquesta noia, vull estar amb ella, i sabent que li senti malament la meva actitud davant d'altres dones, em controlaré una mica". És millor no generar problemes, a generar-los, amagar i fer mal, perquè tot s'acaba sabent.

El "és millor demanar perdó que demanar permís", popularitzat per Jordi Évole, està molt bé per qüestions amb una finalitat positiva, però no quan hi ha sentiments pel mig. Cada ésser humà que tenim a prop, té uns sentiments, és diferent a qualsevol altre, té (...)

Llegeix més de Estereotips estereotipats, ¡desestereotipat!