™ Blogs universitaris: "Haurem de continuar la resistència perquè sinó empitjorarem" de jesus12n, Comunicació (UOC)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de jesus12n, Comunicació (UOC)

"Haurem de continuar la resistència perquè sinó empitjorarem"

"Haurem de continuar la resistència perquè sinó empitjorarem"

Per jesus12n,

L’actual panorama de reivindicacions obre el debat sobre com han evolucionat aquestes al llarg del temps i quin és el paper que desenvolupen actualment.

En el context actual de manifestacions i arrel de les nombroses reivindicacions d’estudiants en contra de les retallades, sobretot en educació, hem entrevistat al professor d’història contemporània i vicedirector de Recerca i Estudiants del departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, Martí Marín, amb l’objectiu de conèixer i comparar l’evolució de les reivindicacions i perquè ens aporti una mirada cèntrica de l’esfera i el clima de revolta que sempre hi ha hagut en el món estudiantil.

-Des de 1983, que està vinculat a la universitat, abans com estudiant i ara com a professor. Quines manifestacions estudiantils destacaria durant tots aquests anys i per quin motiu es van realitzar?

Destacar manifestacions o protestes és equívoc, perquè normalment condueix a la pregunta de quina era la més participativa o quina la més radical i això no és una explicació. Jo destacaria diverses coses per motius molt diversos. Pensant en la pròpia UAB, la campanya del 1985 contra l’augment de taxes, i que forma part del bagatge de la protesta en aquests moments, va ser molt interessant perquè va ser una campanya poc participada directament per la gent. Tot i així, el que es demanava, firmar uns determinats actes de semiboicots molt senzills, molta gent h (...)

Llegeix més de "Haurem de continuar la resistència perquè sinó empitjorarem"