™ Blogs universitaris: Islàndia? Què se n'ha fet d'aquell lloc on...? de meele, Enginyeria de Camins, Canals i Ports (2n cicle) (UPC)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de meele, Enginyeria de Camins, Canals i Ports (2n cicle) (UPC)

Revolució islandesa

Islàndia? Què se n'ha fet d'aquell lloc on...?

Per meele,

Aquesta època serà recordada com la època de la crisi econòmica, l'explosió de la bombolla, les revolucions àrabs... Un moment, els països àrabs estan en revolució, això ho sap tothom (els mitjans de comunicació ja se n'encarreguen) però, per anar a buscar una revolució, cal que anem tan lluny, políticament parlant? Doncs resulta que no. Hi ha una societat europea, moderna, d'occident, que porta en revolució pacífica des de 2008, ni més ni menys que Islàndia, el país referent de tots els europeus abans de la gran caiguda econòmica.

A l'inici de la crisi, el poble va fer fora de manera pacífica al seu govern, però d'això no se n'ha sabut res més que un parell de notícies soltes al final de l'informatiu. Això si, les revolucions àrabs les hem seguit a peu de guerra. “Si les barbes del veí veus tallar...” als mitjans de comunicació has de controlar. Tan sencill com això. Als polítics europeus no els interessa que els seus pobles sapiguen d'Islàndia, de la revolta contra la crisi, de com un poble ha guanyat pacíficament al seu govern. És evident perquè no ho volen, perquè tenen por. Però, a una societat on internet està a l'abast de tothom, on la informació ens arriba en quantitats desmesurades, permetrem que una revolució com la islandesa quedi minvada? Va éssent hora d'utilitzar internet per quelcom més que veure sèries i pel·lícules, i utilitzar facebook per quelcom més important que veure que va fer en Pepet ahir a (...)

Llegeix més de Islàndia? Què se n'ha fet d'aquell lloc on...?