™ Blogs universitaris: LA CAPUTXETA VERMELLA POLÍTICAMENT CORRECTE de Cellerenca, Història (UdG)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Cellerenca, Història (UdG)

LA CAPUTXETA VERMELLA POLÍTICAMENT CORRECTE

Per Cellerenca,

Vet aquí que una vegada hi havia una persona jove que es deia Caputxa Vermella i que vivia amb sa mare a la vora d’un gran bosc. Un bon dia sa mare li va demanar que portés un cistell de fruita fresca i aigua mineral a l’àvia –no perquè això fos feina de dones, de cap manera, no, sinó perquè era una obra generosa que contribuïa a crear un sentiment solidari. A més, l’àvia no estava malalta; ben al contrari: estava en plena forma física i mental i era perfectament capaç de tenir cura d’ella mateixa en tant que persona adulta madura.
Així doncs, la Caputxa Vermella es va endinsar al bosc amb el cistell. Molta gent es pensaven que el bosc era un lloc esporuguidor i perillós, i mai s’hi acostaven. Però la Caputxa Vermella se sentia tan segura de la seva pròpia i incipient sexualitat que aquesta imatgeria freudiana tan òbvia no la intimidava gens.
De camí cap a ca l’àvia se li va acostar un llop que li va preguntar què duia al cistell. Ella li va contestar:

- Una mica de berenar saludable per a l’àvia, que és perfectament capaç de tenir cura d’ella mateixa en tant que persona adulta madura.

- Saps, maca? – li va dir el llop -. Per a una noieta no és gaire segur caminar per aquest bosc tota sola.

- Trobo molt ofensiu aquest comentari teu, profundament sexista – li va dir la Caputxa Vermella -, però l’ignoraré perquè la teva tradicional condició de marginat social t’ha dut a (...)

Llegeix més de LA CAPUTXETA VERMELLA POLÍTICAMENT CORRECTE