™ Blogs universitaris: La intimitat en perill a Deusto de jesus12n, Comunicació (UOC)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de jesus12n, Comunicació (UOC)

Alumnes de la universitat de Deusto

La intimitat en perill a Deusto

Per jesus12n,

El passat dimarts dia 27 de novembre es va encendre la primera espurna del cas Deusto a Bilbao. La universitat biscaïna va ser protagonista d’un rumor que es va anar fent gran poc a poc i que encara esdevé vigent. L’espurna que va encendre el foc va ser la publicació d’unes suposades fotos en roba interior d’alumnes del campus que van ser distribuïdes per les xarxes socials i pel WhattsApp dels seus companys de classe.

A més a més, a aquest rumor es van afegir d’altres. Es va donar la veu que havien violat la xarxa Wifi de la universitat per captar les fotografies dels mòbils i ordinadors dels afectats i que s’havien produït 38 detencions entre professors i alumnes. També es va dir que un noi s’havia intentat suïcidar. Però malgrat aquests rumors, només dos joves van posar una denuncia suposadament relacionada amb les informacions que es difonien per les xarxes socials i fins ara no es té la certesa que cap de les dues estigui relacionada amb el cas Deusto. Per una altra banda, el mateix vicerector de Comunicació de la universitat de Bilbao, Roberto San Salvador del Valle, va afirmar que ni la xarxa Wifi ni la porta d’accés per a la violació de dispositius mòbils i ordinadors van fallar.

A causa d’aquest succés, la xarxa social Twitter treia fum amb tots els comentaris i el perfil d’usuari de la universitat de Deusto. Tot i l’empenta dels directius per apagar les flames de l’enrenou, (...)

Llegeix més de La intimitat en perill a Deusto