™ Blogs universitaris: Les 8 normes socials per xatejar amb dignitat de Mir_Francs, Comunicació Audiovisual (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Mir_Francs, Comunicació Audiovisual (UPF)

Tantes emoticones amb significats tan ambiguus

Les 8 normes socials per xatejar amb dignitat

Per Mir_Francs,

Internet ens ha portat moltes coses bones, el "ets l'usuari un milió", el "necessites l'última actualització de Java per veure el contingut" o el "Sí, sóc major de 18". Quin món tan meravellós el que se'ns ha desvetllat en els últims anys, oi? Un nou univers digital davant nostre. Adéu a la distància, a l'espera i a fer-se fotos que ningú veurà mai (encara que això millor que no hagués canviat). Aquesta revolució també ens ha modificat l'ecosistema social. Si ja era prou complicat discutir amb algú que tens davant, per whatsapp ni t'explico. Quines són les normes socials correctes en l'entorn digital? Hi ha un manual d'estil? Missatges en clau?

Vaig descobrir el terme "Netiqueta" que encunya tots aquests dubtes. Així doncs, basant-me en els llibres més actualitzables de sociologia (facebook) i una extensa recollida de dades en treballs de camp, em disposo a explicar-te les bases per xatejar a nivell d'un sopar amb esmòquing, perquè si has aconseguit el seu número de whatsapp, ara no la caguis

[b]1. Foto de perfil[/b]: és imprescindible tenir una foto de perfil. Un Must. La silueta grisa mostra més la teva vagància i la teva deixadesa que els fongs que han sortit en la teva cuina. No és agradable parlar amb algú que no dóna la cara ni digitalment.
En el cas de tenir una foto de perfil val la pena contestar el següent test:
Surto lleig? En cas negatiu tot correcte, en cas positiu preguntar-se: fa gràcia? Si ambdu (...)

Llegeix més de Les 8 normes socials per xatejar amb dignitat