™ Blogs universitaris: Les emoticones, les emocions d'Internet de jordicirach, Història de l'Art (UB)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de jordicirach, Història de l'Art (UB)

Les emoticones, les emocions d

Les emoticones, les emocions d'Internet

Per jordicirach,

Quan es va crear Internet, i més aviat quan es va crear la missatgeria instantània -com ara el xat-, l'ésser humà va tenir la necessitat d'expressar els seus sentiments, és a dir les seves emocions, mitjançant algun tipus de llenguatge.

Som éssers expressius, que necessitem comunicar les nostres emocions, sensacions i sentiments als altres per fer-los partíceps del nostre estat d'ànim, és per això que ràpidament es van inventar aquest llenguatge senzill i fàcilment reconeixedor visualment, com són les emoticones. De fet si analitzem la paraula emoticona, prové de l'anglès “emotion” (emoció) i “icon” (icona), llavors ja ens adonem de la funció d'aquest llenguatge: transmetre emocions.

Les emoticones, com molts ja sabreu, són uns signes que intenten assemblar-se el màxim possible a les expressions facials, és a dir, transmetre emocions mitjançant la cara que fem o posem. Es poden crear fàcilment gràcies a tota mena de símbols que trobem en un teclat d'ordinador, mòbil o tableta electrònica.

La seva funció, com he dit prèviament, és transmetre emocions, sensacions, sentiments o estats d'ànim. Això si, la seva funció de vegades és renyida amb la seva funcionalitat, ja que són molt poques les emocions que podem transmetre mitjançant aquest tipus de llenguatge, i de vegades tenen un sentit contradictori per les persones que les rep. Per això és contraproduent fer-les servir en segons quin tipus de comun (...)

Llegeix més de Les emoticones, les emocions d'Internet