™ Blogs universitaris: Per què tens més gana quan s'acosta la regla? de mariabru, Comunicació Audiovisual (UAB)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de mariabru, Comunicació Audiovisual (UAB)

Per què tens més gana quan s

Per què tens més gana quan s'acosta la regla?

Per mariabru,

Potser durant els dies previs a la regla, et notes rara,  t'infles, el teu humor canvia, ... i a més, tinguis molta, molta gana. Es possible que et vingui de gust menjar a totes hores, però no menjar saludable sinó "porqueria" com pizzes, llaminadures, pastissos, ... i sobretot, ¡¡¡ Xocolata ! !

Hi ha una explicació científica per a tot això:

No només és a causa dels canvis hormonals sinó també per la disminució de serotonina. És precisament el descens d'aquest neurotransmissor que ens fa estar més sensibles i susceptibles durant aquests dies i també ens incita a menjar de forma irracional aliments dolços i alts en calories .

Sovint, en els dies previs a la regla ens sol venir de gust la xocolata perquè a part d'aportar calories, conté triptòfan, un aminoàcid que ajuda a la producció de serotonina i ens proporciona una agradable sensació de benestar.

La solució és senzilla: hauríem de menjar altres aliments que també contenen el triptòfan, com ara la llet i derivats lactis, els ous, la carn o el peix, especialment el blau.

Per a les que tenen una regla abundant, és important evitar l'anèmia consumint després de la menstruació aliments amb gran contingut de ferro com la carn vermella o el fetge. Per a les que són vegetarianes o per a aquelles que no els agrada la carn, poden recórrer a la fruita seca .

[b]Encara mengis bé pot ser que pugis de pes ...[/b]

Especialme (...)

Llegeix més de Per què tens més gana quan s'acosta la regla?