™ Blogs universitaris: Presó social i humans carcellers de Opinió, Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Opinió, Humanitats (UPF)

Presó social i humans carcellers

Presó social i humans carcellers

Per Opinió,

Personalment sempre he odiat les vacances. No està malament relaxar-se de tant en tant, ni tampoc està malament pensar que no tens res a fer però, sense cap mena de dubte, odio les vacances.

Suposo que les odio perquè, sovint, em trobo amb les meves limitacions davant de la cara. Voldria fer un munt de coses però veig que estic en una classe de presó que em limita entre quatre parets. Una presó de barres invisibles i de parets de vidre.

T'adones que si vols fer certes coses has de trencar amb tot ja que, per desgràcia, la teva pròpia felicitat està subjecte a la felicitat dels altres. De vegades has d'acabar transformant-he en un pària al qual ningú no entén o acabar jugant a un joc que no t'agrada però que veus que a llarg termini és el que més et satisfarà. Et trobes en una presó, diguem-ne civilització, que té com a carcellers a pares, amics, núvies, coneguts, veïns, instigadors, desconeguts, etc.

De tota manera crec que la majoria de gent accepta viure en aquesta presó ja sigui de forma (auto)imposada, perquè mai han pensat viure d'una altra manera o perquè -perquè negar-ho- també ofereix un gran cúmul d'avantatges.

No tots els homes poden viure entre la brutalitat de la naturalesa, ni tampoc sense ser reconeguts pels seus semblants, ni tan sols amb constants anades i tornades o sense comoditats. Així que al final preferim moure'ns de cel en cel pensant que el futur serà diferent.

Oh si c (...)

Llegeix més de Presó social i humans carcellers