™ Blogs universitaris: Quants ulls s'han de perdre per prescindir de les pilotes de goma? de ariadnarm3 , Periodisme (URL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de ariadnarm3 , Periodisme (URL)

Ester Quintana

Quants ulls s'han de perdre per prescindir de les pilotes de goma?

Per ariadnarm3 ,

Des del 14-N, el dia de la vaga general, les pilotes de goma, utilitzades pels mossos en les càrregues contra manifestants, són un tema que està en el punt de mira. Dies després de la manifestació, tots els mitjans de comunicació feien ressò del vídeo on Ester Quintana descrivia com, el 14 de Novembre, va perdre un ull per culpa d'una suposada pilota de goma disparada pels Mossos. "No sé quin projectil em va impactar a la cara. Però sé que el van disparar els Mossos" afirma en la seva explicació. L’impacte li va seccionar el nervi òptic i li va fracturar el pòmul.

Gairebé tres setmanes després, el 3 de desembre, el conseller d'interior, Felip Puig, va negar la utilització de tals artefactes en la vaga general. Les seves declaracions anaven errades, ja que els Mossos havien redactat un informe on recollien l'ús de projectils en la vaga del 14-N i en concret en el lloc i l'hora en el que Ester va ser ferida. Interior el va excusar afirmant la seva desconeixença davant d'aquest recull en el moment en que va negar la utilització de les pilotes. Però la polèmica es va agreujar quan es va saber que aquest informe va ser elaborat el 21 de novembre.

Aquest 13 de desembre, ha tornar a confirmar que el 14 de novembre “no es van utilitzar projectils de cap naturalesa” en el lloc dels fets. Per tant, nega la possibilitat de que Ester Quintana hagi perdut un ull per culpa d'aquests instruments. Tot i (...)

Llegeix més de Quants ulls s'han de perdre per prescindir de les pilotes de goma?