™ Blogs universitaris: Que els diners no t'impedeixin compartir pis! de Albeert18, Comunicació Cultural (UdG)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Albeert18, Comunicació Cultural (UdG)

Font: http://www.barcelonesjove.net/

Que els diners no t'impedeixin compartir pis!

Per Albeert18,

Si el problema és el preu dels lloguers, existeixen alternatives que faciliten als joves la possibilitat de viure i estudiar fora de casa i eviten el desgast econòmic de les famílies.

L'etapa universitària concedeix a l'estudiant l'autonomia i la maduresa que el prepara pel món professional i competitiu. No obstant, moltes vegades això no és possible perquè les limitacions econòmiques d'algunes famílies no ho permeten. Amb la crisi econòmica, el preu de les carreres universitàries és desorbitant i, per més inri, molts estudiants han de traslladar-se a una altra ciutat per poder cursar el grau que han escollit. Les dues opcions més recurrents són les residències universitàries i els pisos compartits, però no són les úniques.


Diferents programes socials han promogut altres possibilitats de vivenda més assequibles i, fins i tot, solidàries. El programa Lloguer Solidari de Fundació Catalunya-La Pedrera s'adreça als estudiants que busquen un lloguer a bon preu mentre ajuden a famílies que ofereixen la seva habitació per aconseguir beneficis econòmics. El programa Amics de la Llar, de Caixa Catalunya i Viure i Conviure de la Fundació La Caixa, fomenta la convivència entre els joves i la gent gran a la ciutat de Barcelona, una elecció que pot facilitar l'emancipació dels estudiants impulsant l'atenció a les persones grans i, moltes vegades, desateses.

Que la teva situació econòmic (...)

Llegeix més de Que els diners no t'impedeixin compartir pis!