™ Blogs universitaris: Retalls i pensaments de Vito, Periodisme (UVic)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Vito, Periodisme (UVic)

Retalls i pensaments

Per Vito,

Últimament m’assalta el pensament el concepte de l’etern retorn de Nietzsche. Evidentment, sempre m’he interessat pel sotsdit concepte, si bé pot ser possible que el què fem o deixem de fer en aquesta vida repercutirà en ella i en la nostra ànima durant tota l’eternitat. Què implicarà això? Una vida moderada i plena que ens obligarà a pensar les accions abans d’actuar, tot i que potser aquest no era el principi que perseguia Nietzsche, degut a la seva tendència a negar tot el preestablert (i la vida moderada ja havia estat predicada per diversos autors abans).

Això, unit a la voluntat de poder i al plantejament del superhome, m’impel•leix a pensar que el naixement d’un superhome no és només fruit d’una preparació de la força de voluntat i la ment: neix de la conscienciació de les limitacions humanes. Només un home o dona que accepti les seves limitacions com a humà (una insignificància per al destí, es suposa), podrà progressar en l’eficàcia i trascendència de les seves decisions al llarg de la seva vida. El superhome no neix: es fa.

La qüestió que em preocupa és: i si l’etern retorn de Nietzsche s’uneix a les teories quàntiques sobre plans interdimensionals? Primer caldria una breu síntesi de les mateixes teories quàntiques, encara incompletes però cada cop més en lliça dins el món científic.

En el mateix temps real per a nosaltres (per dir-ho així, el temps que estem vi (...)

Llegeix més de Retalls i pensaments