™ Blog universitari de Boladox2, estudiant de Periodisme (URL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Temes de Blog universitari de Boladox2, estudiant de Periodisme (URL)


Blosuniversitaris.com és una recopilació d'alguns dels escrits més llegits per la comunitat d'universitaris i universitàries. Pots senzillament començar a consultar-los o veure els autors de la teva facultat. Tot un món de continguts elaborats pels mateixos universitaris al teu abast.

Yosa Buson, el gran

Per Boladox2

Yosa Buson (1716-1783) fou el segon gran mestre dels haikus al Japó. Shiki el va considerar més gran que Basho perquè el superava en intensitat poètica tot dibuixant unas paisatges plàstics i uns moments únics en els haikus que mai havien arrib (...)

Llegeix més »

Més Issa

Per Boladox2

La vida d'Issa (1762-1826) no va ser fàcil. El pobre home va veure com gairebé tots els seus fills i les seves dues dones morien abans que ell, desgràcia que podem intuïr en molts dels seus haikus.

Issa és, de fet, el poeta de la q (...)

Llegeix més »

Koans de collita pròpia

Per Boladox2

El koan exigeix unes quantes dosis de reflexió i de mooooolta tranquilitat. Un consell: no us deixeu entabanar per estratègies racionals i aneu a buscar les respostes més enllà de la lògica i el que haurieu de pensar en un exàmen normal d'aque (...)

Llegeix més »

La boira i els koans, meditació i saviesa

Per Boladox2

Penseu en un paisatge envoltat de boira, solitari. Una flauta sona o sembla sonar a la llunyania i sou els únics que podeu callar i no trencar la solitud del lloc. Mireu al cel i penseu en el que no podeu veure i en el que tots voldríeu veure. És (...)

Llegeix més »

Més Buson

Per Boladox2

Una representació d'haikus de Buson, amb kigo inclòs -si no hi és, endevineu-lo:

Algú al costat?
Es cola el fum
entre les taules.
(a fora plou)Un barrilet
i al mateix lloc
(...)

Llegeix més »

Grans clàssics: els haikus de Basho

Per Boladox2

El primer dels grans, Matsuo Basho. Va viure entre 1644 i 1694, i malgrat les crítiques que li dirigí al segle XIX en Masaoka Shiki... és el gran dels grans.

Bé. I per anar obrint boca, una selecció de 4 haikus d'aquest poeta:

Llegeix més »

Chant d'amour: douce dame jolie

Per Boladox2

I ja que hi som, penso en el trovadors i l'Edat Mitjana i no puc deixar d'establir similars comparacions etre el món d'Orient i la mística zen i aquella estança que els nostres avantpassats feren acollits a la Terra d'Oc.

I per a (...)

Llegeix més »
Veure tots els temes