™ Blog universitari de Enric Garcia, estudiant de Periodisme (URV)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Temes de Blog universitari de Enric Garcia, estudiant de Periodisme (URV)


Blosuniversitaris.com és una recopilació d'alguns dels escrits més llegits per la comunitat d'universitaris i universitàries. Pots senzillament començar a consultar-los o veure els autors de la teva facultat. Tot un món de continguts elaborats pels mateixos universitaris al teu abast.

Els gegants de Verderol: trist final

Per Enric Garcia

L'any 1851, l'escultor Bernat Verderol i Roig construïa, per encàrrec de l'Ajuntament, els Gegants Moros de Tarragona. Hom diu que representaven uns cortesans dels Cosroes, reialesa Persa. Però bé, el cert és que durant quasi cent quaranta anys (...)

Llegeix més »

Crítica de l'hipòcrita anti-tot, carregat de modes i prejudicis

Per Enric Garcia

Crítica de l'hipòcrita anti-tot, carregat de modes i prejudicis

Les modes solen influenciar força les nostres vides, ens agradi o no. És més, sembla que cada cop el món és més fals, més aparença... i prou. Fins i tot el món dels (...)

Llegeix més »

Tractament del Diari de Tarragona sobre el referèndum

Per Enric Garcia

Amb uns companys universitaris hem realitzat aquesta setmana un treball molt relacionat amb la teoria del framing, paradigma que apareix en l’àmbit dels mitjans de comunicació a partir dels anys setanta del segle XX.

Aquesta teoria fa (...)

Llegeix més »

Ritmes jamaicans a Salt

Per Enric Garcia

Dissabte passat, la sala “La Mirona” de Salt (Girona) es va omplir de gom a gom per gaudir d’una nit inoblidable per als amants de la música jamaicana. El festival RudeCat d’enguany, amb un cartell ple de grups mítics per a l’escena ska, (...)

Llegeix més »

Derrick Morgan dóna el tret de sortida al Rototom Sunsplash

Per Enric Garcia

Derrick Morgan, considerat el Godfather de l’ska, va ser l’encarregat d’encetar, el passat 16 d’agost, la nit inaugural del Rototom Sunsplash, un dels festivals de reggae més importants d’Europa, que rep una mitjana de 25.000 assistents di (...)

Llegeix més »

El "cas Companys" i l'amnèsia històrica

Per Enric Garcia

La matinada del 15 d'octubre de 1940, Lluís Companys i Jover era afusellat al fossar de Santa Eulàlia, al castell de Montjuïc, per decisió d'un cínic "Consejo de Guerra", que el condemnà a mort per rebel·lió militar. Aquesta condemna era la c (...)

Llegeix més »

A quin preu sortirà el país de la crisi? Prou mentides!

Per Enric Garcia

Els economistes intenten “tranquil•litzar” la població, ens diuen que algun dia el país sortirà de la crisi, que en el sistema capitalista hi ha moments de creixement i d’altres de recessió. I, certament, és així. Tanmateix, la pregunta (...)

Llegeix més »

Comiat d'Al Tall al Tradicionàrius

Per Enric Garcia

El proper dijous 14 de febrer el grup Al Tall durà a terme la que, si durant el 2013 no assumeixen algun darrer compromís al Principat, podria arribar a esdevenir la seva última actuació a Catalunya, després de 38 anys de trajectòria mus (...)

Llegeix més »

El "després" del 10 de juliol

Per Enric Garcia

El "després" del 10 de juliol
24
Jul
2010
00:07
Ja han passat dues setmanes de la històrica manifestació de Barcelona, on gent d’opcions polítiques molt diferents, es va unir per a rebutjar la sentència del Tribunal Co (...)

Llegeix més »

Homenatge personal als castells

Per Enric Garcia

Vull aprofitar que, durant aquestes setmanes, els castells han esdevingut notícia d’actualitat per a parlar sobre algunes de les experiències i reflexions que m’ha aportat la pràctica castellera durant els darrers dos mesos. L'entrada a la Col (...)

Llegeix més »

Els actuals reptes del catalanisme

Per Enric Garcia

Sembla difícil trobar una mostra de catalanisme unitari i integrador en els darrers dies. Primerament, malgrat la meva condició d'independentista, em sembla necessari fer una ullada crítica a l'esborrany de Declaració de Sobirania elaborat per Co (...)

Llegeix més »

Continua essent la nostra hora

Per Enric Garcia

El Ministeri d'Educació es va comprometre a convocar les beques per a estudiants aquest mes de juliol, i continua incomplint la promesa. Oi que no us sorprèn?

De debó que existeixen les bones notícies darrerament? Deixeu-me que em desf (...)

Llegeix més »

L'IES Narcís Oller de Valls diu no a la 'llei Wert'

Per Enric Garcia

Un professor travessa el "hall" de l'institut, on està situada l'urna, i pregunta: "Que puc votar una altra vegada?". Els organitzadors de la consulta somriuen. Des que se'ls va ocórrer fer un referèndum per preguntar si l'IES Narcís Oller de Val (...)

Llegeix més »
Veure tots els temes