™ Blog universitari de Opinió, estudiant de Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Temes de Blog universitari de Opinió, estudiant de Humanitats (UPF)


Blosuniversitaris.com és una recopilació d'alguns dels escrits més llegits per la comunitat d'universitaris i universitàries. Pots senzillament començar a consultar-los o veure els autors de la teva facultat. Tot un món de continguts elaborats pels mateixos universitaris al teu abast.

Estereotips estereotipats, ¡desestereotipat!

Per Opinió

Després d'escriure el títol, ha deixat de tenir sentit la paraula "estereotip". Malauradament, per a molts no. La comunicació, tant interpersonal, grupal com la dels mitjans, són grans responsables de tots aquests motlles que una persona ha de om (...)

Llegeix més »

El misteri de les coincidències

Per Opinió

En qualsevol moment poden ocórrer coincidències significatives. Podem estar tan embrancats en els nostres assumptes diaris, quan sense previ avís, es produeix un fet fortuït que atrau la nostra atenció. Potser doni per pensar en un vell amic (...)

Llegeix més »

El nostre govern...!?

Per Opinió

La comèdia de la política espanyola ha entrat en un nou estadi després de l'anunci del president Zapatero de no ser candidat en les pròximes eleccions generals i en avançar-al 20-N.

Com en les tragèdies gregues, el cor de l'oposició (...)

Llegeix més »

Tensions racials

Per Opinió

El fet que visquem en una societat multi-ètnica no és cap novetat. Caminar per qualsevol carrer i trobar-se amb persones subsaharianes, xineses, nord-africanes o llatinoamericanes és una situació que es viu a molts barris.

Però la cri (...)

Llegeix més »

Com està el món... ¿Aprofito?

Per Opinió

Que estem en crisi no és notícia. La veritable notícia està en l'especulació que pot crear-se en donar-se l'exercici d'aprofitar el moment.

En totes les empreses de qualsevol camp sembla ser que hi ha profit de la situació actual. En (...)

Llegeix més »

La mania del reboot, la seqüela, el remake i el buit d'idees en la indústria del cinema USA

Per Opinió

No sé per què està passant, però clarament des de fa uns quants anys la poderosa indústria de Hollywood es pateix d'alguna cosa: A les productores els falten idees.

En aquell temps del primer tràiler filtrat del reboot de "Spiderman" (...)

Llegeix més »

Estàs disposat a pagar el preu?

Per Opinió

Ser diferent és una virtut. Tots ens hem auto-consolat alguna vegada amb aquesta afirmació, sabent que el fet de ser diferent t'allunya de les normes, protocols i costums tant socials com laborals i hem abanderat orgullosos la nostra individualitat (...)

Llegeix més »

Democràcia

Per Opinió

Mentre veia el debat d'investidura al Congrés dels Diputats m'he adonat de diverses coses i m'he plantejat moltes altres. En aquesta propera legislatura hi haurà (respecte a altres) més grups polítics a la cambra del Congrés i amb més escons (...)

Llegeix més »

De medalles i medallons

Per Opinió

"Indignació" seria el títol d'aquest post si no hi hagués un fet que ja exemplifiqués aquest meravellós substantiu. Durant segles, l'ésser humà s'ha indignat per coses que afectaven la comunitat, com una invasió de terres, el senyor feudal en (...)

Llegeix més »

Sis coses pràctiques i reals que un hauria d'aprendre dels disturbis de Londres

Per Opinió

A diferència dels experts que surten per televisió i que escriuen als diaris jo no vaig a pontificar aquí sobre els fets i les causes de tot això (primer perquè ningú em paga per fer-ho i segon perquè dubto que fos capaç o que realment serví (...)

Llegeix més »

Voluntat i destí: termes difusos

Per Opinió

Seria capaç de jugar-me totes les meves possessions per una idea que em porta rondant el cap des de fa un temps: la relació de la voluntat amb el destí de cadascun. La veritat és que en aquests últims dies he estat pensant en això. Què és el (...)

Llegeix més »

¡'OMG'! ¡'What a malote'! (La seqüela)

Per Opinió

El temps i l'experiència m'han fet donar la volta a allò que vaig escriure en el passat ( http://www.patatabrava.com/espais/gamusina68.htm?blo30226 ) i que va ser objecte de tanta queixa. Us convido, doncs, a llegir la nova versió.

Llegeix més »

Vota amb el cap

Per Opinió

Encenc el televisor o el transistor i aquí estan. Obro el diari o la carta i aquí estan. Creuo el carrer, observo els cartells i aquí estan.
Lemes i xerrameca de candidats esperen dominar-nos.

Cada quatre anys, en vigílies electiv (...)

Llegeix més »

La fi? d'ETA

Per Opinió

ETA ha expulsat de les seves llistes de "col·lectiu de presos bascos condemnats" a La tigressa, l'etarra més sanguinària Idoia López Riaño. Pel que sembla, la condemnada va signar un paper on demanava perdó a les víctimes, renega de la (...)

Llegeix més »

Ara que ETA ja no matarà més

Per Opinió

Mai ha estat fàcil escriure un article sobre el País Basc. El conflicte polític i social provocat per la negació del dret de decidir d'aquest poble és molt llarg i complex (tant d'entendre, com d'explicar). Caldran molts anys d'estudi, molts (...)

Llegeix més »

Emocions, hábits i nicotina

Per Opinió

La majoria de les conductes psicopatològiques o nocives tenen lloc com a conseqüència d'un reforçament negatiu, és a dir, per evitació del displacer versus l'obtenció de plaer (reforçament positiu).

En el cas de l'addicció al taba (...)

Llegeix més »

Pressió mediàtica

Per Opinió

Durant l'última setmana, diversos mitjans de comunicació de masses, en paper, de ràdio i televisius, porten demanant a Rajoy, que digui quines seran les primeres mesures. I com Mariano està ja treballant reunint-se amb agents econòmics i sindica (...)

Llegeix més »

Presó social i humans carcellers

Per Opinió

Personalment sempre he odiat les vacances. No està malament relaxar-se de tant en tant, ni tampoc està malament pensar que no tens res a fer però, sense cap mena de dubte, odio les vacances.

Suposo que les odio perquè, sovint, em trobo (...)

Llegeix més »

Moammar al-Gaddafi: "Busca'm de nou, Sabina"

Per Opinió

"I morir-me amb tu, si em mates". Lema inherent en el pensament del perseguit líder dèspota de Líbia, Moammar al-Gaddafi, en veure com pel túnel seus dies semblen estar comptats i el seu país promou el canvi del que altre temps va ser seu: el [I (...)

Llegeix més »
Veure tots els temes