™ Blog universitari de roy batty, estudiant de Geografia i Ordenació del Territori (UAB)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Temes de Blog universitari de roy batty, estudiant de Geografia i Ordenació del Territori (UAB)


Blosuniversitaris.com és una recopilació d'alguns dels escrits més llegits per la comunitat d'universitaris i universitàries. Pots senzillament començar a consultar-los o veure els autors de la teva facultat. Tot un món de continguts elaborats pels mateixos universitaris al teu abast.

el mito del carro alado (per Monica)

Per roy batty

El alma es como el conjunto formado por un par de caballos alados y su auriga. En el caso de los dioses, los dos caballos son buenos y de buena raza; en el caso de los mortales, uno de los dos es también así, el otro es lo contrario.

Gra (...)

Llegeix més »

El llatí pot ser divertit...

Per roy batty

* Centurión: ¿Qué es esto? ¿Romanes Eunt Domus? ¿Gente llamada romanos ir la casa?"

* Brian: (explicando su grafiti) Dice: "Romanos marchaos a casa".

* Centurión: (amenazándolo con su espa (...)

Llegeix més »

José María Alfredo Aznar López: ecce homo

Per roy batty

Va haver una època en la que la gent que patia algun handicap sensorial, o la que estava sotmesa a alguna greu dependència, gaudia del respecte dels seus conciutadans i de l'ajut de les institucions. Malauradament, realitzo que aquesta època ha de (...)

Llegeix més »

Graphene: el material que canviarà la vostra vida?

Per roy batty

No sé si heu seguit els premis Nobel del mes d'octubre d'aquest any. En particular el de física, que ha estat lliurat a dos investigadors russos que treballen a l'Universitat de Manchester: Andre Geim i Konstantin Novoselov. Ambdós van reeixir a i (...)

Llegeix més »

fisiologia : què es la colera?

Per roy batty

Un extracte la versió francesa d'Emotional Intelligence, de Daniel Coleman, publicat en un article al voltant de la colera al magazine suís "L'Hebdo" http://www.hebdo.ch/de_la_colere_41909_.html. Traduït automàticament (amb repàs ulterior (...)

Llegeix més »

De l'Holocè a l’Antropocè?

Per roy batty

Si esteu interessats per la geologia sabreu que, segons les divisions temporals d’aquesta disciplina, actualment ens trobem al eó del Fanerozoic, que va començar aproximadament fa uns 500 milions d’anys (permeteu-me d’arrodonir per sim (...)

Llegeix més »

Newsweek: Barça! The Best Football Team Ever?

Per roy batty

Ahir vaig entrar a un quiosc i vaig trobar-me amb una edició de Newsweek que no vaig dubtar a comprar-me. No m'ho acabava de creure! La segona revista amb més tirada dels USA dedicava una article al Barça, posant als lectors la qüestió de si es (...)

Llegeix més »

Europa Central abandona l’energia nuclear !

Per roy batty

Suïssa el 25 i la RFA el 30 de maig, han decidit d’abandonar l’energia nuclear i de tancar les darreres centrals en 2034 i 2022 respectivament. Tirar enrere al parlament la decisió del consell federal suís és molt difícil car, segons els dar (...)

Llegeix més »

la plataforma #ajudemWert

Per roy batty

El 1983, en Federico Javaloy, catedràtic de Psicologia Social i de Comportament Col•lectiu a la UB, presentava al resum de la seva tesi doctoral "Psicología del fanatismo": Es probablemente cierto que los mayores crímenes de la historia, (...)

Llegeix més »

Fusta morta per un bosc viu...

Per roy batty

Recordo que la primera vegada que vaig veure un munt d'arbres tallats per terra, nets de branques, i aquestes amuntegades al costat, se'm va fer molt estrany. Vaig pensar que els llenyataires no havien tingut temps de recollir la fusta i deixar el bo (...)

Llegeix més »

Ascó: la realitat supera la ficció

Per roy batty

"El Consell de Seguretat Nuclear va trobar burilles i un paquet de tabac a l'edifici de combustible d'Ascó I. Ho recull l'informe de la visita de control del primer trimestre d'aquest any. En la inspecció també es van detectar diverses irregularit (...)

Llegeix més »

Pallassos i violacions...

Per roy batty

Deixeu-me començar dient que aquest post no té res a veure amb el futbol, ni amb cap dels seus protagonistes més antipàtics.

No, en realitat vull referir-me a la noticia que l'equip de periodistes d'investigació d'Antena 3 va (...)

Llegeix més »

Greenfield Festival - Interlaken (CH)

Per roy batty

Des d'el 2005 té lloc a Interlaken un dels més coneguts festivals de Suïssa. L'edició d'aquest any tindrà lloc del 9 al 11 de juny .
.
En el preu (CHF 188.00 més CHF 10.00 per la gestió de les deixalles) està comprés el v (...)

Llegeix més »

'The cottage': terror i diversió...

Per roy batty

Ahir a mitjanit van passar a la tele un film sense pretensions que us recomano de veure : The Cottage. A mig camí entre el suspens i el terror bestials, és també un film força divertit.

http://www.youtube.com/watch?v=yxKG-6I8T (...)

Llegeix més »

marxar de vacances amb un desconegut

Per roy batty

A aquestes alçades, la veritat és que hi ha poques coses que arribin a atreure la meva atenció. Aquesta ha estat una d'elles. M'explico. Es tracta d'un article d'un dominical que'm compro per saber amb quins films ens amenacen la setmana els prog (...)

Llegeix més »

Wilt y los grandes filósofos alemanes

Per roy batty

Tras haber recorrido toda la gama de personajes, desde el simple de espíritu hasta el tonto del pueblo, pasando por el fanático revolucionario que para él era simplemente una forma más violenta de la misma especie, lentamente le iba invadiendo la (...)

Llegeix més »

Vitali Shentalinski: l'infància

Per roy batty

Soc lector de "El Jueves" des de fa la tira d'anys. Però us he de confessar que hi han dibuixants que llegeixo més que d'altres. Una de les tires que menys llegeixo és la de Baldomero, d'en Pallarès. De totes maneres, al n°1658 de (...)

Llegeix més »

Sobre els líders i l'intel·ligència del grup ...

Per roy batty

En la seva edició del 26 de febrer, The Economist publicava a la seva pàgina de Ciència i Tecnologia un article molt interessant: Collective behavoiur. Follow my leader basat sobre els treballs d'Ian Couzin, doctorant escocès i prof (...)

Llegeix més »

psicologia de l'art: no és tot sublimació?

Per roy batty

Sebastian Dieguez, neuropsicòleg i doctorand al Brain Mind Institute de l'Escola Politècnica de Lausana, acaba de recollir en un llibre "Maux d'artistes", els articles que havia publicat a la revista "Cerveau & Psycho". L'autor analitza la rel (...)

Llegeix més »

la procrastinació, Lisístrata i l'addicció a patatabrava ...

Per roy batty

Tothom estarà d'acord amb l'afirmació de que la procrastinació és una de les malalties del nostre temps. Molts son els que han estat amenaçats amb violència pels seus pares, companys, amants, patrons i profes. I tots saben que ho estan passant (...)

Llegeix més »

Arthur C. Clarke - El pedo de Abdul Hassan

Per roy batty

Arthur C. Clarke (1993): The Hammer of God (trad. esp. El Martillo de Dios)

Clarke, a l'imatge d'altres grans divulgadors de la ciència com Asimov, ens presenta en aquest text la seva gran cultura cosmopolita. En el context d' (...)

Llegeix més »

El nostre futur energètic s'està construint ara... (II)

Per roy batty

Amb aquesta segona edició del blog que el va precedir ( http://bit.ly/reTIgO ) m'agradaria presentar-vos un nou exemple de les tendències que comencen a confirmar-se en el que serà el nostre futur energètic.

En aquest cas, l'exemple é (...)

Llegeix més »

astronomia vs astrologia després de Kepler, per Carl Sagan

Per roy batty

Heus aquí una reflexió històrica sobre l'astrologia d'aquest gran científic que fou Carl Sagan, i d'aquesta sèrie de TV enorme que fou Cosmos (" http://es.wikipedia.org/wiki/Cosmos,_un_viaje_personal ").

Al tercer episodi, Harmony (...)

Llegeix més »

Un sabadellenc a Suïssa

Per roy batty

12 d'agost
Avui hem arribat al nostre xalet en aquest país meravellós. El lloc es veritablement magnific. Estem envoltants pels Alps. Les muntanyes son majestuoses i estic impacient de veure-les cobertes de neu. Adoro aquest país.

Llegeix més »

Coluche: pensées et anecdotes

Per roy batty

Ici, tout ce qui n'est pas autorisé est interdit. Et tout ce qui n'est pas interdit est obligatoire.

C'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort qu'ils ont raison!

Le communisme, c'est une des seules maladies g (...)

Llegeix més »

Super computació, Open source i PS3

Per roy batty

Per encàrrec de la CEA-DAM (Direction des applications militaires du Commissariat à l'Energie Atomique), a finals de l’any passat es va posar en producció el Tera 100 de Bull. Amb 1,05 petaflops ( http://www.petaflop.info ) de pot (...)

Llegeix més »

mata l'escola la creativitat?, per Ken Robinson

Per roy batty

Resulta que hi ha algú de qui valoro molt la seva opinio: de fet, molt més del que's pensa. I ahir va comentar-me que li havia agradat molt un video que havia vist en un altre bloc on participo. Es tracta d'un vídeo del que fa temps que Lluïsa va (...)

Llegeix més »

Vicios ancestrales

Per roy batty

Tras haber impuesto los objetivos ostensibles del Feminismo antes que nadie, las autoridades universitarias comenzaron a inculcar sus ideales de sociedad sin clases a unos jóvenes cuya propia presencia en la universidad era una prueba de su determin (...)

Llegeix més »

Hermann Hesse - Demian

Per roy batty

Avant que la première guerre mondiale n’emporte dans la tourmente ce monde en fin de vie, Max Demian revient dans la vie de Sinclair, accompagné de sa mère, Eve, pour laquelle un amour pur et intense (est-il romantique ?) le tourmentera.
< (...)

Llegeix més »

Sobre les còpies de tesis doctorals ...

Per roy batty

Deixeu-me compartir amb vosaltres una reflexió. Fa temps que vaig llegir-me el llibre d'Umberto Eco: 'Come si fa una tesi di laurea'. A la pàgina 18 d'una edició en espanyol que he trobat a la xarxa. L'autor deia el següent: “Cabe pensar (...)

Llegeix més »
Veure més temes de roy batty, estudiant de Geografia i Ordenació del Territori (UAB)