™ Blogs universitaris: Tensions racials de Opinió, Humanitats (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Opinió, Humanitats (UPF)

Tensió a Palma de Mallorca

Tensions racials

Per Opinió,

El fet que visquem en una societat multi-ètnica no és cap novetat. Caminar per qualsevol carrer i trobar-se amb persones subsaharianes, xineses, nord-africanes o llatinoamericanes és una situació que es viu a molts barris.

Però la crisi pot ser l'espurna que encengui la bomba que se'ns ve a sobre. Ja ha passat a Londres. Els grups més desfavorits (en aquest cas, immigrants) que han viscut dels subsidis estatals podrien causar disturbis davant les futures retallades que el govern posterior a les eleccions del 20-N probablement farà.

I si això no fos prou, encara hi ha grups que defensen la xenofòbia i l'odi als immigrants, com Democràcia Nacional o Plataforma per Catalunya. Aquest partit es defineix com "social-patriota" i demana que es facin polítiques immigratòries que no acabin amb la identitat nacional. Curiós, una cosa semblant al que demanava l'assassí d'Oslo, Anders Behring Breivik ...

La tensió, sense cap mena de dubte, pot ser alta. Però les coses no tenen perquè ser així. Una de les raons causants de que molts immigrants no s'hagin integrat en la nostra societat, és perquè s'han format barris marginals on poden viure allunyats de la resta. La culpa és una mica de tots, de la manca d'interès en la integració, tant d'uns com d'altres.

Tots som humans, i tots tenim drets. Encara que sempre hi haurà gent disposada a convèncer-nos que hi ha vides que valen més que altres.

L'empatia, el saber (...)

Llegeix més de Tensions racials