™ Blogs universitaris: Torna la polémica dels videojocs de Gent Normal, Periodisme (UPF)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Gent Normal, Periodisme (UPF)

La famosa escena on maten a dones, homes i viceversa

Torna la polémica dels videojocs

Per Gent Normal,

Són com la famosa pel·lícula del dia de la marmota, aquell somni recurrent que es repeteix cada dia i com si mai s'acabés. El mateix quan s'anuncia o quan surt un nou videojoc on la violència hi està present. És el cas de l'imminent sortida de la nova edició de Call of Duty o del cinquè capítol de la saga Grand Theft Auto que ja s'anuncia amb un tràiler. I de què es queixa la gent?

La frase famosa de Churchill que diu que l'important no és que parlin bé o malament d'un sinó més aviat que en parlin, es pot aplicar perfectament en aquest cas. Polèmica o no, se li està proporcionant un màrketing gratuït (o no) a tot el que envolta aquests videojocs i s'aconsegueix que arribi més lluny del que arribaria si no estiguessin en boca de tothom i a tots els mitjans sota la paraula "polèmica".

Fa dos anys, la segona part del Modern Warfare de la prestigiosa sèrie Call of Duty, va estar enmig de la controvèrsia per una escena on uns terroristes russos massacraven a tothom a l'aeroport de Moscú, civil o no, de manera despiadada. Aquesta escena va ser el centre de diferents acusacions d'apologia al terrorisme, entre d'altres coses. De fet, a Rússia van aconseguir retirar temporalment el videojoc, fins que els desenvolupadors van treure l'escena.

Però qui s'emporta normalment els premis amb les polèmiques als mitjans és sempre el famós Grand Theft Auto. La barreja realista de corrupció, drogues, prostitució, extorsió, sexe i (...)

Llegeix més de Torna la polémica dels videojocs