™ Blogs universitaris: Un bon koan, un enigma sense recursos racionals de Boladox2, Periodisme (URL)

Blogs universitaris

per patatabrava.com

Blog de Boladox2, Periodisme (URL)

Un bon koan, un enigma sense recursos racionals

Per Boladox2,

Els koans són uns instruments fonamentals en el desenvolupament de la filosofia zen, un recurs imprescindible que els grans mestres han utilitzat durant segles per conrear la ment dels seus deixebles. Si voleu jugar a convertir-vos en petits aprenents de Kung-fu, som-hi.

El koan s'ha de treballar, és una pregunta o una situació que ens sembla realment idiota i rebuscada,però és molt més que això. Alguns dels que ens han arribat són veritables diàlegs entre mestre i deixeble per poder arribar al satori o il·luminació. Tamoc és qüestió que us convertiu al budisme, el taoisme o l'hinduisme, però sí que us deixeu guiar i captivar que accepteu el repte de fer els vostres propis koans... si podeu.

Cadascú ha de buscar una resposta sense utilitzar la mentalitat occidental racional, ha de deixar-se endur per la solució que en primer lloc ens semblaria més estúpida però alhora resol la pregunta: des de misteris sobre la vida i la mort fins a la natura de l'ésser, l'individu i la terra, l'ànima...

Mediteu, reflexioneu, discutiu... i en acabat comenteu al blog i doneu la vostra opinió... perquè això comença ara mateix...!

Aquí va el primer koan....


El mestre Sekiso va dir:
-Ets a la punta d'un pal de trenta metres. Com pots seguir avançant?


Llegeix més de Un bon koan, un enigma sense recursos racionals